MÚZEUM

Az Országgyűlési Múzeum az Országházban működő országos szakmúzeum.

Tovább
RENDEZVÉNYEK

Állandó és időszaki rendezvények, melyek az Országgyűlés Hivatala Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága szervezésében kerülnek megrendezésre.

Tovább
LÁTOGATÓKNAK

Kossuth-téri virtuális séta, Országház látogatás és egyéb idegenforgalmi szolgáltatások.

Tovább
DIÁKPARLAMENT

Az Országház állandó rendezvényei egyetemisták, középiskolások és pedagógusok számára.

Tovább
TÉR-IDŐ

A tér története kronologikus, képes történelmi bontásban, 1880-tól napjainkig.

Tovább
KÖNYV-JELZŐ

Az Országház és a Kossuth tér a magyar emlékezetben.

Tovább
ORSZÁGHÁZ-KALAUZ

Művészettörténeti séta az Országház épületében, a látogatói útvonal mentén.

Tovább
GALÉRIA

Az Országház és a Kossuth tér fotó- és filmgalériája.

Tovább


A Mindszenty-per hetven év távlatából – kétnapos nemzetközi konferencia

2019. február 13–14-én került megrendezésre A Mindszenty-per hetven év távlatából. Főpapi sorsok Kelet-Közép-Európában című nemzetközi konferencia az Országgyűlés Hivatalának Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága szervezésében.

Közzétéve - 2019-02-15 12:00:00
Kategória: HÍREK
Bővebben
Folytatódnak a könyvtárhasználati órák

Február 18-án veszi kezdetét a Könyvtárhasználati órák – Bevezetés a szakirodalmi információkeresés és a könyvtárhasználat technikájába tavaszi szemesztere az Országgyűlési Könyvtárban. A program május 6-ig hétfőnként 14:00 és 15:30 között kerül megrendezésre a könyvtár Kis olvasótermében.

Közzétéve - 2019-02-14 10:00:00
Kategória: HÍREK
Bővebben
Ízelítő az Országgyűlési Könyvtár külföldi jogtudományi könyvújdonságaiból

2018-ban közel 300 friss külföldi szakirodalommal gyarapodott a könyvtár állománya a jog-, politikatudomány, történelem, a nemzetközi szervezetekkel (ENSZ, EU), valamint a külföldi parlamentek működésével kapcsolatos témakörökben. A jogi tárgyú kötetek között szerepelnek az alábbi könyvek is, melyek olyan aktuális, a jelen társadalmát meghatározó témákkal foglalkoznak, jogi tárgyú kötetet, melyek olyan időszerű és intenzíven kutatott témákat boncolgatnak, mint az alkotmánybíráskodás korunk megváltozott társadalmi környezetében keletkezett új kihívásai, a választottbíráskodás és az információtechnológia összefüggései, a hivatali visszaélések jog eszközével történő kezelésének lehetőségei, a fogyatékkal élők jogainak érvényesítése, a női jogok interdiszciplináris megközelítésű vizsgálata, illetve a család- és gyermekjog aktuális kérdései.

Közzétéve - 2019-02-11 11:00:00
Kategória: HÍREK
Bővebben
Könyvtár, ami összeköt – kiadvány a 150 éves az Országgyűlési Könyvtár tiszteletére

Megjelent az Országház Könyvkiadó legújabb kiadványa, a 150 éves Országgyűlési Könyvtár tiszteletére kiadott Könyvtár, ami összeköt című kötet.

Közzétéve - 2019-02-07 13:00:00
Kategória: HÍREK
Bővebben
Újabb idegen nyelvű kiadványok

Az Országház Könyvkiadó gondozásában megjelentek a Nemzet Főtere Füzetek sorozat négy kötetének újabb idegen nyelvű kiadásai, összesen 30. A brosúrák így minden Kárpát-medencei nyelven elérhetővé váltak immáron.

Közzétéve - 2019-02-07 12:00:00
Kategória: HÍREK
Bővebben
Öt éve került vissza a felújított szobor a Nemzet Főterére

A Steindl Imre Program keretén belül restaurált II. Rákóczi Ferenc lovas szobrot 2014. február 3-án állították vissza a Kossuth térre, eredeti helyétől néhány méter távolságra.

Közzétéve - 2019-02-04 14:00:00
Kategória: HÍREK
Bővebben